Algemeen

Deze website wijnkasteel.com is eigendom van Wijnkasteel BVBA. Door de toegang tot en het gebruik van de website verklaart u zich uitdrukkelijk akkoord met de volgende algemene voorwaarden.

Onze alcoholische dranken worden niet verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Afzien van de aankoop

De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed. Om een product te retourneren, neem je eerst contact op met onze klantendienst. Stuur een e-mail met de volgende gegevens: bestelnummer, het artikel, bankrekeningnummer en de reden van retour. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op betreffende de verdere opvolging van de retourzending. De producten dienen nog in originele, ongeopende verpakking te zitten. Na aanmelding van de retour heeft de consument 14 dagen om het product retour te zenden. Wij zullen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten.

Verzendkosten retourzending

De verzendkosten van de retour worden enkel door Wijnkasteel BVBA vergoed, indien je een ander product ontving dan je bestelde of het product beschadigd toekwam. Enkel de verzendkosten van de standaard posttarieven worden vergoed. De producten kunnen ook aangetekend worden verzonden, maar in het geval van een terugbetaling, worden enkel de verzendkosten vergoed alsof het een gewone verzending aan het geldend posttarief betreft. Wijnkasteel.com kan een retour weigeren indien de verpakking geopend is of de producten door de klant beschadigd werden.

Intellectuele eigendomsrechten

De inhoud van deze site, met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Wijnkasteel BVBA of rechthoudende derden.

Beperking van aansprakelijkheid

De informatie op de website is van algemene aard. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en kan dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruiker worden beschouwd.

Juistheid van informatie

Wijnkasteel BVBA levert grote inspanningen opdat de ter beschikking gestelde informatie volledig, juist, nauwkeurig en bijgewerkt zou zijn. Ondanks deze inspanningen kunnen onjuistheden zich voordoen in de ter beschikking gestelde informatie. Indien de verstrekte informatie onjuistheden zou bevatten of indien bepaalde informatie op of via de site niet beschikbaar zou zijn, zal Wijnkasteel BVBA de grootst mogelijke inspanning leveren om dit zo snel mogelijk recht te zetten. Wijnkasteel BVBA kan evenwel niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die ontstaat uit het gebruik van de informatie op deze site, voor schade die zou voortkomen uit het niet voorradig zijn van een product, voor (druk)fouten die in zijn aanbiedingen of op de website voorkomen. Indien u onjuistheden zou vaststellen in de informatie die via de site ter beschikking wordt gesteld, kan u onze klantendienst contacteren op info@wijnkasteel.com.

Aansprakelijkheid

De inhoud van de site (links inbegrepen) kan ten allen tijde zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd of aangevuld worden. Wijnkasteel.com geeft geen garanties voor de goede werking van de website en kan op geen enkele wijze aansprakelijk gehouden worden voor een slechte werking of tijdelijke (on)beschikbaarheid van de website of voor enige vorm van schade, rechtstreekse of onrechtstreekse, die zou voortvloeien uit de toegang tot of het gebruik van de website.

Wijnkasteel.com kan in geen geval tegenover wie dan ook, op directe of indirecte, bijzondere of andere wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade te wijten aan het gebruik van deze site of van een andere, inzonderheid als gevolg van links of hyperlinks, met inbegrip, zonder beperking, van alle verliezen, werkonderbrekingen, beschadiging van programma’s of andere gegevens op het computersysteem, van apparatuur, programmatuur of andere van de gebruiker.

De website kan hyperlinks bevatten naar websites of pagina’s van derden, of daar onrechtstreeks naar verwijzen. Het plaatsen van links naar deze websites of pagina’s impliceert op geen enkele wijze een impliciete goedkeuring van de inhoud ervan. Wijnkasteel.com verklaart uitdrukkelijk dat zij geen zeggenschap heeft over de inhoud of over andere kenmerken van deze websites en kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud of de kenmerken ervan of voor enige andere vorm van schade door het gebruik ervan.

Leveringstijd

We streven er naar om je bestelling binnen ongeveer 10 werkdagen bij je thuis te leveren. Wanneer het artikel verzonden wordt, ontvang je een bevestiging van verzending via e-mail. We houden je wekelijks op de hoogte van je bestelstatus. Wijnkasteel BVBA kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele vertragingen van de levering.

Indien een artikel niet meer voorradig is bij ons, zullen we u hier van op de hoogte brengen. U krijgt dan de keuze om te wachten tot het product opnieuw in voorraad is, of de bestelling kosteloos te annuleren.

Leveringstijd pre-orders

Voor producten in voorverkoop geldt dat het product verstuurd zal worden op de verschijningsdatum, let er op dat deze releasedatum indicatief is en onder voorbehoud van wijzigingen door onze leveranciers. Je ontvangt een bevestiging van verzending via e-mail, zodra het product wordt verstuurd. Wijnkasteel.com kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele vertragingen van de levering.

Betaling

Betaling is mogelijk via Paypal, Bancontact/MisterCash (Belgische bankkaarten), Ideal (Nederlandse bankkaarten), Mastercard, Visa, Sisow overboeking, SOFORT banking en overschrijving. In het geval van een bankoverschrijving, zal de bestelling behandeld worden vanaf het moment dat het geld op de bankrekening staat. Voor een overschrijving vanaf een Belgische rekening kan dit 1 à 2 werkdagen duren, voor een overschrijving vanaf een Nederlandse rekening kan dit 3 à 4 werkdagen duren.

Indien de betaling niet ontvangen is na 21 dagen, wordt de bestelling automatisch geannuleerd.

Toepasselijk recht

Toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken: Het Belgisch recht is van toepassing op deze site. In geval van een geschil zijn enkel de rechtbanken van het arrondissement Tongeren bevoegd.

Contactgegevens

Wijnkasteel BVBA
Adres maatschappelijk zetel:
Kasteelstraat 9
3770 Genoels-Elderen
E-mail: info@wijnkasteel.com
Tel: +32 12 39 13 49
Ondernemingsnummer: BTW BE 0452.145.803